Bevisstgjøring Coaching Psykologi Selvutvikling Terapi Vekst

Stå på, tenk enda mer positivt og få et mye bedre liv!!!

Smil – å bøye munnvikene opp i et smil gjør deg så mye gladere, våkne med et smil, smil hele dagen og legg deg med et smil. Tenk positive tanker, så blir du den beste versjonen av deg selv og livet blir bare godt.

Eller som psykolog og forfatter Brinkmann sier det:

«Hvis du tenker positivt hver eneste dag, jobber hardt, streber etter å bli den beste utgaven av deg selv, omgir deg med inspirerende mennesker, og aldri gir opp, så er det ingen grenser for hvor utmattet du kan bli.»

Nettopp, det er ikke grenser for hvor utmattet du kan bli. Jeg blir helt utslitt bare av lesingen i første avsnitt. Og sånn fremstår det fra flere hold at vi skal forholde oss til livet. Det er ikke naturlig for oss mennesker å bare tenke positivt. Vi har følelser, følelser som spenner seg over sorg, redsel, frykt og glede. De er alle en del av livet, ja alles liv. Uten mørke, har vi heller ikke lys, uten dag, ikke natt, uten sorg, ingen glede, livet ville bli helt flatt.

Og så er det alle disse veggene så mange flyr inn i…

I dagens samfunn skal vi alle mestre og prestere. Vi skal stå tidlig opp om morgenen, sende barna til skolen, prestere på jobben, spise sundt, trene, være sosial, ha fine hus, biler, klær, fritidsinteresser, hytter, reiser og mye mer. Og masken skal være på hele veien; viktig å se flott ut, være glad og positiv, tenke fremover, være vellykket og få resultater. Jeg kjenner at pulsen øker bare ved å skrive om det. For et jag, for et slit, for et utmattende liv.

Hvor blir det av selve livet, å sanse, å puste og å bare få være?

Må du alltid prestere for å føle at du betyr noe? Må du alltid være glad for å kjenne egen verdi? Må du alltid sette andre først for å føle deg betydningsfull?

Lytter du til fuglene når du går i skogen? Legger du merke til blomstene du går forbi på vei til en avtale? Kjenner du gresset under føttene når du går barbent? Puster du ned i magen? Kjenner du egentlig smaken på sjokoladen, og undres over hvor kakaoen kommer fra? Tenker du noen ganger på bonden som har plukket appelsinen du akkurat har spist? Setter du pris på kroppen som holder deg i livet dag etter dag?

Å være tilstede her og nå, er det som er livet. Akkurat nå. Hva skjer hos deg, hva ser du, hva lukter du, hva smaker du, hva hører du, hva føler du? Fortid og fremtid får vi ikke gjort noe med. Det er øyeblikket som gjelder. Og det er ut fra øyeblikket du kan handle videre til neste øyeblikk.

I psykodrama handler en av teoriene om spontanitet og kreativitet. Det å kunne handle spontant på en situasjon, dvs handle hensiktsmessig på en ny situasjon og på en ny måte på en gammel situasjon. Det handler om å ta den riktige avgjørelsen i øyeblikket og utfra det skape sitt liv. Du greier ikke å være spontan hvis du ikke er tilstede i nuet. Da blir det impulsivt og det kan fort fare feil av sted.

Å være spontant handler om å ta de riktige avgjørelsene for deg akkurat der og da, en avgjørelse som står i samklang med din sjel og det som er til det beste for deg.

Litt tilbake til starten av denne bloggen, hvis du hele tiden skal tenke positivt og overkjøre dine innerste følelser og opplevelser der og da, er det store muligheter for at du blir syk. Det du fortrenger kan innhente deg senere og med stor kraft.

Noen ganger er vi selvfølgelig nødt til å kunne stenge av, men da er det viktig å ta opp tråden igjen når tiden er riktig.

Jeg blir så glad i sårbare mennesker, som tør å dele av sin historie på godt og vondt, det er mennesker som våger å være autentiske, ekte mennesker. Fasadene som går rundt, de som kun forteller om fine bil, fine hus, merkeklær, fin jobb, at de tjener mye penger, om hva de har og presterer, om sladder og uinteressante ting er dødt og kjedelig, det blir så overfladisk. Det er alltid spennende å undres over og å forsøke å se bakenfor disse fasadene, ikke dømme, for bak en fasade finnes det alltid en ekte spennende sjel.

Tenke om vi alle kunne bli flinkere til å avkle våre fasader og være den vi egentlig er, ha lov til å være nede i blant, lov til å være slitne og sårbare, at det er aksept for at vi ikke alltid er på topp, ja da ville det blitt et rikere og varmere samfunn.

Å være mer i nuet og å våge å være sårbar er en utfordring jeg sender til deg den treffer😊

Anbefalte artikler